Opnieuw!

Opnieuw! In gedachten hoor ik actrice Lot Lohr die het karakter Timmy Turner(uit tekenserie Fairly Odd Parents) ingesproken heeft. Ik moet opnieuw beginnen! Of nou ja, opnieuw beginnen…

Vorige week woensdag heb ik een gesprek gehad met een docent, om te peilen waar ik mij op dit moment bevind als het gaat om het afstudeerproces. Want niet te vergeten, Nobilis is bedoelt als afstudeerproject. Tijdens het gesprek werd het duidelijk dat ik opnieuw moet beginnen. Niet dat Nobilis zoals het op dit moment op tafel ligt, niet goed is. Ook niet omdat ik vastgelopen ben in het proces. Nee, ik moet opnieuw beginnen om de volgende stap te kunnen zetten.

Nobilis zoals het nu is, komt niet dicht genoeg bij de kern. Spelers ervaren nog niet wat ik wil dat ze ervaren: frustratie doordat er over hen besloten wordt, en/of hoe het voelt om over andere spelers te beslissen. Dat is punt 1 waarom ik opnieuw moet beginnen. Punt 2 is iets ingewikkelder.

Punt 2 gaat over het feit dat het ontwerpproces an zich niet goed gegaan is. Of simpeler gezegd: ik kan vele ontwerpkeuzes niet verantwoorden op het niveau dat van mij wordt gevraagd bij een afstudeerproject. Dus dien ik opnieuw te beginnen, terug naar de kern te gaan, om vanaf daar het concept opnieuw op te bouwen.

Wellicht dat het resultaat zeer vergelijkbaar is, wellicht dat er maar een aantal onderdelen van het spel verandert hoeven worden, maar ik kan dan in ieder geval beargumenteren waarom die onderdelen zijn zoals ze zijn, naast dat het opnieuw opbouwen van mijn concept de speelervaring zal verbeteren.

Terug naar de tekentafel!