Trevor Holtkamp, kandidaat raadslid D66 Almere (#11)

Trevor Holtkamp, 28 jaar, geboren en getogen in Almere. Afgestudeerd aan de HKU. Samenwonend met Claudy in Almere Buiten. Community Manager in Amsterdam Zuidas. Fractiesecretaris D66 Almere. Deelnemer Route66.

Vragen? Laten we een kopje koffie drinken of een stukje wandelen:

De afgelopen vier jaar heb ik op de bank gezeten. Help jij me in de basis?

De afgelopen vier jaar heb ik me als fractiesecretaris ingezet. Tijdens deze periode heb ik veel gezien, geleerd en meegemaakt. Ook doe ik mee aan Route66, hét trainingsprogramma van D66. De kennis, ervaring en connecties die daaruit voortvloeien zijn, in combinatie met mijn ervaring binnen de fractie, van grote waarde om me voor te bereiden op de komende raadsperiode.

De komende raadsperiode zou ik graag mijn opgebouwde dossierkennis en ervaring in willen zetten voor onze mooie stad. Daarom wil ik je vragen om op mij te stemmen. Om in voetbaltermen te spreken: de afgelopen vier jaar heb ik op de bank gezeten. Help jij me in de basis? 

Er zijn veel onderwerpen waar ik mij graag voor inzet. Onder andere:

Cultuur
Op dit moment hebben we in Almere een prachtige cultuurvisie. Maar helaas is er in de huidige begroting niet de financiële ondersteuning vrijgemaakt om deze visie fatsoenlijk uit te voeren. Met meer ondersteuning geef je de Almeerse cultuursector niet enkel de kans om te bestaan, maar ook om te groeien. En dat is wat Almere verdient.

Sport
Almere kent vele topsporters. Clarence Seedorf, Gregory Sedoc, Desiree van Lunteren en nog veel meer. Ook zijn er ontzettend veel sportverenigingen. Iets om trots op te zijn. Maar, het kan beter. Door in te zetten op zowel breedtesport als topsport, zorg je ervoor dat meer mensen toegang hebben tot sport én vergroot je doorgroeimogelijkheden voor topsporters. Daarnaast moeten wij er als stad klaar voor zijn wanneer het Almere City lukt om te promoveren naar de Eredivisie. Misschien niet dit seizoen, maar ooit gaat het ze lukken. En als stad moeten we niet te licht denken over de gevolgen ervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken van openbare veiligheid, een grotere vraag aan horecamogelijkheden en hogere druk op het wegennet rondom het stadion.

Jeugd en Onderwijs
Voor veel kinderen is sporten of cultuur bezoeken moeilijk. Er is geen geld, geen tijd of simpelweg geen ondersteuning vanuit hun ouders. Hier moeten we als stad iets aan doen. Want, ieder kind heeft het recht om te kunnen sporten. Het recht op cultuur. Én uiteraard het recht op goed onderwijs. In een stad als Almere staat ook dit laatste onder druk. Het lerarentekort is nijpend. Regelmatig worden groepen kinderen naar huis gestuurd, simpelweg omdat er niemand is om ze les te geven. Het aantrekken, huizen én opleiden van leraren voor het basis- en voortgezet onderwijs zou voor Almere topprioriteit moeten zijn.

Huidige functies

Eigenaar TH Entertainment
(2015 – heden)
Interaction Design, Storytelling, Multimedia

Fractiesecretaris D66 Almere
(2018 – heden)
Het maken van de agenda’s en notulen, contact met leden, werkbezoeken regelen.

Deelnemer Route66
(2021 – heden)
Hét trainings- en verdiepingsprogramma van D66. Bezig geweest met thema’s als uitvoerbaarheid van wetgeving, GGZ, boeren, koninkrijksrelaties en prostitutie.

Community Manager Hello Zuidas
(2021 – heden)
Verbinden van mensen en organisaties, projectmanagement, eventmanagement, gebiedsontwikkeling, communicatie, duurzaamheid.